Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. När det gäller klamydia behöver det inte vara sant. Faktum är att hälften av alla som bär på infektionen inte har några symtom alls.

Det enklaste sättet att skydda sig mot klamydia är att använda kondom. Glömde du kondom kan du enkelt testa dig gratis på närmsta mottagning eller beställa ett gratis hemtest här på sajten.


Om klamydia

Klamydia är en infektion som kan överföras vid alla typer av oskyddat sex. Klamydia är idag den vanligaste sexuellt överförda infektionen i Sverige. År 2012 fick mer än 37 700 personer klamydia. De flesta av dessa personer var mellan 15 och 29 år gamla.

Läs mer om klamydia här.


ALLT DU VELAT VETA OM KLAMYDIA MEN INTE VÅGAT FRÅGA.

1

Klamydia är en infektion som sprids vid alla typer av oskyddat sex. Klamydia är idag den vanligaste sexuellt överförda infektionen i Sverige. År 2012 smittades över 37.700 personer, de flesta mellan 15 och 29 år gamla.

2

Ofta ger klamydia inga som helst symtom. Du kan alltså vara smittad utan att veta om det. Eventuella symtom kan vara sveda, klåda och flytningar.

3

Obehandlad eller långvarig klamydia kan leda till svårigheter att få barn längre fram. Killar kan även drabbas av inflammation i bitestiklarna, vilket är mycket smärtsamt. Den som har klamydia blir även mer mottaglig för andra könssjukdomar.

Har du haft sex utan kondom är det viktigt att du testar dig. Skulle det visa sig att du har klamydia är infektionen enkel att behandla med antibiotika.

4

Syftet med Klamydiamåndagen är att uppmärksamma infektionen, underlätta och uppmuntra till provtagning, öka kunskapen om infektionen samt informera om vart man kan vända sig för provtagning.


TESTA DIG FÖR KLAMYDIA!

Testa dig för klamydia kan du göra på vårdcentralen eller ungdomsmottagningen. Här hittar du närmsta mottagning.

Karta över mottagningar


BESTÄLL KLAMYDIAHEMTEST!

Glömde du kondom i somras? Beställ ett gratis klamydiahemtest!

Du som är över 15 år kan beställa ett gratis klamydiatest. Du gör testet hemma och skickar tillbaka det för analys i ett frankerat svarskuvert. Enkelt!


ÄNTLIGEN ENSAMMA?
GLÖM INTE KONDOM.

Ofta ger klamydia inga symtom och det går inte att se om du själv eller de du har sex med har klamydia. Att använda kondom och att regelbundet testa sig för klamydia är därför ett sätt att bry sig om både sig själv och de man har sex med.

KlamydiaKlamydiaKlamydiaKlamydiaKlamydiaKlamydia?